Publieksversie Visie 2021-2025 Onderwijsgroep Galilei

Onderwijsgroep Galilei vroeg ons een online publieksversie te maken van het visiedocument voor 2021-2025. We redigeerden de tekst en zochten samenwerking met buro N11 voor de vormgeving.
Het resultaat was niet alleen een bladerbare PDF, maar ook een Powerpointpresentatie, poster en duurzame mokken voor de medewerkers.

Bekijk hier het visiedocument:

Werving en communicatie 'Leraar van Buiten'

We doen sinds 2019 de werving en communicatie voor 'Leraar van Buiten', de samenwerking van een aantal partners in de regio Den Haag-Rotterdam-Rijnmond-Groene Hart. Dit project wil potentiële zij-instromers interesseren voor een overstap naar het voortgezet onderwijs of mbo, met name voor de tekortvakken. Een uitgekiende strategie van werven, informeren, oriënteren,  matchen, voorbereiden op de start voor de klas én de persoonlijke benadering door het team van 'Leraar van Buiten' zorgen ervoor dat kansrijke kandidaten in contact komen met schoolleiders en hrm'ers.

Themanummer CVOpen over maatwerk voor leerlingen

Hoe kan maatwerk ruimte bieden om talent te ontwikkelen? Op die vraag geven tien CVO-scholen antwoord in het themanummer van CVOpen (mei 2019). Ze werken bijvoorbeeld met het concept van Kunskapsskolan (gepersonaliseerd leren), hebben flex-uren ingevoerd, werken met leerdoeldenken of stippelen individuele leerroutes uit voor praktijkonderwijs-leerlingen. Een kleurrijk palet! 

CVOpen-special over persoonlijke identiteitsvorming bij leerlingen

Relatiemagazine CVOpen geeft antwoord op de vraag: hoe dragen scholen van CVO Rotterdam bij aan de vorming van de persoonlijke identiteit van iedere leerling?
Aan bod komen scholen als Comenius Krimpen (met Young Art voor leerlingen in de onderbouw), Melanchthon Wilgenplaslaan (met 'Goals', een variant van positive behaviour support, PBS), Farelcollege (met een vluchteling-leerling uit Eritrea) en het Zuider Gymnasium (met gepersonaliseerd onderwijs).
Het hoofdinterview met Elena Carmona van Loon gaat in op het regieversterkend handelen van leraren en schoolleiders.

Interview jubilerende docent Aad van der Hoeven

De bekende Rotterdamse dirigent en organist Aad van der Hoeven is al 50 jaar muziekdocent in het voortgezet onderwijs. Hij geeft op 74-jarige leeftijd wekelijks vier uur les aan brugklasleerlingen van het Marnix Gymnasium, en leert hen zingen: van eenvoudige toonladders tot liedjes van de Beatles.

Artikel over peer education tegen pesten

'Theater doet een beroep op emoties en niet op het hoofd van mensen. Dat voelt elke jongere', zegt regisseur Christiaan van der Houwen in een interview met ons voor de special van CVOpen (mei 2015) over 'Pesten'.
Hij verklaart zo waarom theater door Switch Onderwijsprojecten jaarlijks 40.000 jongeren bereikt en effect heeft.

Module Blended learning voor leraren

Voor De Rode Loper en de lerarenopleiding van de Hogeschool Utrecht promootten we de module 'ICT-rijk onderwijs', waar leraren (VO) uit de Haagse regio kunnen leren hoe ze online en face-to-face onderwijs kunnen integreren. De module kan het opstapje zijn naar een masteropleiding aan de HU.
Er bleek zoveel belangstelling voor deze module te zijn dat er na de zomervakantie 2016 een tweede ronde komt.

Artikel over Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

CVO-school PENTA Hoogvliet is op haar nieuwe locatie, Campus Hoogvliet, overgestapt op Virtual Desktop Infrastructure (VDI). De school wil dat leerlingen altijd, overal en met elk apparaat kunnen inloggen. 'Elk lokaal een computerlokaal' wordt zo bereikt.
De school heeft minder kosten doordat er geen desktops meer nodig zijn (die ook onderhouden moeten worden), en de energiezuinige zero clients zorgen voor een lagere energierekening. Een interessante ontwikkeling waarvoor in het hele land belangstelling is.
 

Artikel over digitaal toetsen

Twee docenten van Calvijn Vreewijk, een CVO-school in Rotterdam-Zuid, vertellen hoe de leerprestaties van de leerlingen op hun havo-Business School omhoog gaan door het aanbieden van digitale toetsen. Ze doen dit via het programma Quayn dat digitale toetsen op iPads mogelijk maakt. Nakijken is een makkie, en spieken is bijna onmogelijk. Voor iedereen interessant dus! Lees het artikel hier via ISSUU:

http://issuu.com/anjadezeeuw/docs/artikel_digitaal_toetsen_cvopen_mei

Werving module Praktijkgericht onderzoek

Welke leraren in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg zijn te interesseren voor een module Praktijkgericht onderzoek van De Rode Loper (samen met de Hogeschool Utrecht) in het voorjaar van 2014?
Voor het antwoord op die vraag hebben wij een campagne gevoerd met direct mail, flyers en online advertenties (Facebook en Google Adwords). De module is doorgegaan met dertien deelnemers, van wie er acht het certificaat behaalden. 

Subscribe to RSS - Voortgezet onderwijs